У Харкові зупинили роботу підприємства через небезпеку для жителів

Підприємець організував роботу у підвалі будинку, що виявилося небезпечним для мешканців.

За результатами перевірки Головним управлінням Держпродспоживслужби в Харківській області встановлено порушення фізичною особою-підприємцем вимог санітарного законодавства в одному з районів м. Харкова. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію відомства.

Так, було виявлено, що розміри санітарно-захисної зони від джерел шкідливості підприємства до житлової забудови не витримано (підприємство розташоване в підвальному поверсі житлового будинку), що є порушенням вимог абзацу 1 пункту 5.5 глави 5 додатку 4 "Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів", затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 червня 1996 року №173.

Територія санітарно-захисної зони не розпланована та не упорядкована, що є порушенням вимог абзацу 1 пункту 5.13 глави 5 додатку 4 "Державних санітарних правил планування та забудови населених пунктів", затверджених наказом Міністерства охорони здоров’я України від 19 червня 1996 року №173.

Повідомляється, що суб’єкт господарювання відмовився усунути виявлені порушення. Недотриманням санітарних норм порушує законні права громадян на безпеку для здоров'я і життя населення та може в подальшому завдати шкоди їх здоров'ю. З метою вжиття заходів реагування у сфері державного нагляду (контролю) Відділом правового забезпечення подано позов до суду.

Рішенням Харківського окружного адміністративного суду від 08.09.2023 позов ГУ Держпродспоживслужби в Харківській області задоволено та повністю зупинено виробництво (виготовлення), реалізацію продукції, виконання робіт, надання послуг, пов'язаних зі зберіганням утильсировини фізичною особою-підприємцем на складі тимчасового зберігання утильсировини в підвальному приміщенні до повного усунення порушень вимог санітарного законодавства.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові відновлюють паркувальні майданчики

Спеціально обладнані паркувальні майданчики, де можна залишати автомобілі вдень і вночі, відновлюють у місті Харкові. Про це в ефірі радіо "Накипіло" повідомив директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Дмитро Липовий, інформують "Коментарі. Харків".

Яка буде вартість та коли можна залишати автомобіль – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися