За воєнкома з Харківщини, якого підозрюють у підробці документів, внесли заставу два мільйони гривень

Чоловік вийшов з-під варти під заставу.

Начальник Чугуївського районного терцентру комплектування та соціальної підтримки, полковник Руслан Мазовецький, якого підозрюють у підробці документів, щоб допомогти уникнути мобілізації чоловікам призовного віку, вийшов з-під варти під заставу.

Цю інформацію Суспільне Харків підтвердив головний спеціаліст з інформаційної політики Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону Сергій Дівєєв, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, заставу внесли через 30 хвилин після засідання суду, Руслан Мазовецький вийшов з СІЗО.

14 вересня Київський райсуд Харкова обрав Мазовецькому запобіжний захід — тримання під вартою на 52 дні до 4 листопада. Йому визначили суму застави у розмірі 2 млн 147 200 гривень. Під час засідання Мазовецький казав Суспільному, що не може виплатити визначеної суми та вважає підозру необґрунтованою.

Що відомо про справу посадовця військкомату з Харківщини

Начальник одного з районних військкоматів за хабарі допомагав військовозобов’язаним уникнути призову на підставі фіктивних документів, повідомив речник обласного управління СБУ Владислав Абдула.

За даними СБУ, підозрюваний вимагав за довідки від трьох до восьми тисяч доларів з однієї людини. Для передачі хабарів посадовець неодноразово залучав посередників.

"У вересні 2022 року полковник підписав та видав військовозобов’язаному підроблене тимчасове посвідчення з відміткою про непридатність до військової служби з виключенням його з військового обліку без проходження військово-лікарської комісії. За видачу документа підозрюваний одержав 8 тисяч доларів", — повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові відновлюють паркувальні майданчики

Спеціально обладнані паркувальні майданчики, де можна залишати автомобілі вдень і вночі, відновлюють у місті Харкові. Про це в ефірі радіо "Накипіло" повідомив директор Департаменту будівництва та шляхового господарства Дмитро Липовий, інформують "Коментарі. Харків".

Яка буде вартість та коли можна залишати автомобіль – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися