У Харкові горіла квартира: причини та наслідки займання

Під час гасіння пожежі рятувальники знайшли тіло власника квартири

У Харкові 17 вересня виникла пожежа - займання не пов'язане з ворожими обстрілами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У ДСНС повідомили, що о 02:29 на номер "101" надійшло повідомлення про пожежу у м. Харкові, вул. Гімназійна Набережна, 26. У квартирі житлового багатоповерхового будинку горіли домашні речі у кімнаті на площі 15 кв. м.

Під час гасіння пожежі рятувальники знайшли тіло власника квартири. О 03:02 рятувальники локалізували займання, о 04:35 вогонь повністю ліквідували. Причина пожежі встановлюється. Від ДСНС було залучено 3 одиниці техніки та 12 осіб особового складу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що поблизу Первомайського на Харківщині 9 вересня на полігоні твердих побутових відходів сталося займання. 

За словами директора підприємства "Жилсервіс" Владислава Ключки, займання загасили, однак продовжується тління у товщі сміття на глибині близько 20 м. Владислав Ключка пояснив, що тління викликає задимлення території міста. Ліквідація таких осередків проблематична. “На полігоні третій день працює одна машина ДСНС. Ми організували підвіз великої кількості води, залучили підприємства громади. Це не дає того результату. Для остаточної ліквідації потрібна важка техніка, бульдозер, який зможе пересипати сміття ґрунтом, тому якийсь час мешканці ще відчуватимуть дискомфорт", - уточнив директор підприємства.

Детальніше про непросту ситуацію, яка склалася на сміттєзвалищі, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися