У Харкові пограбували чоловіка з Уганди

Поліцейські оперативно затримали зловмисника

Поліцейські Харкова оперативно затримали грабіжника, який пограбував іноземця вночі на вулиці. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію поліції Харківщини.

Зловмисник підійшов до 52-річного чоловіка - громадянина Уганди - вдарив в обличчя, відібрав сумку з особистими речами, гроші та зник із місця події. Поліцейські встановили особу нападника. Ним виявився 35-річний раніше судимий за подібні злочини харків'янин. У чоловіка вилучили мобільний телефон потерпілого. 

Нападнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. Наразі підозрюваний - під вартою на 60 діб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про засудження чоловіка до 7,5 років позбавлення волі за пограбування пенсіонерки в Харкові. За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Шевченківської окружної прокуратури Харкова суд визнав винним харків’янина у вчиненні грабежу в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 186 КК України). Йому призначено покарання у виді 7 років 6 місяців позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Прокурори довели, що вдень 13 червня цього року чоловік, який раніше неодноразово притягався до кримінальної відповідальності за майнові злочини, у тому числі крадіжки і розбій, під час іспитового строку вкотре порушив закон. Перебуваючи у під’їзді одного з будинків у Харкові, зловмисник побачив жінку похилого віку, яка у цей момент входила до своєї квартири. Скориставшись тим, що потерпіла ще не встигла зачинити за собою двері, грабіжник увірвався до квартири та штовхнув жінку, від чого вона впала на підлогу.  Зловмисник зірвав з потерпілої золоті сережки, які на ній були, після чого вибіг з квартири і втік з місця злочину. Під час судового розгляду чоловік визнав свою вину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися