На Харківщині засудили чоловіка, що пограбував інваліда

Злодій попросився пожити до свого друга, а потім викрав усі його сімейні заощадження

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Куп’янської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 42-річного чоловіка у грабежі, вчиненому в умовах воєнного стану, повторно (ч. 4 ст. 186 КК України). Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У грудні минулого року мешканець села Грушівка Куп’янського району, який раніше вже мав "досвід" у вчиненні майнових злочинів, пожалівся своєму другу, що не має де жити. Товариш запропонував пожити у нього в будинку, де він мешкав разом зі своєю матір’ю, яка через стан здоров’я була прикута до ліжка.

Трохи освоївшись у новому домі, зловмисник зрозумів, що під подушкою в ліжку, на якому лежала жінка, лежить папка з грошима — заощадженнями господарів. Дочекавшись, коли власник будинку відлучився з дому, гість, користуючись тим, що жінка не могла ані чинити опір, ані покликати на допомогу, витягнув цю папку і забрав знайдені гроші собі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про пограбування іноземця у Харкові. Поліцейські Харкова оперативно затримали грабіжника, який пограбував іноземця вночі на вулиці. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію поліції Харківщини. Зловмисник підійшов до 52-річного чоловіка - громадянина Уганди - вдарив в обличчя, відібрав сумку з особистими речами, гроші та зник із місця події. Поліцейські встановили особу нападника. Ним виявився 35-річний раніше судимий за подібні злочини харків'янин. У чоловіка вилучили мобільний телефон потерпілого.  Нападнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 186 (грабіж) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 10 років позбавлення волі. Наразі підозрюваний - під вартою на 60 діб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися