На Харківщині викрито групу поліцейських, що катували наркозалежних

Поліцейські перевищували свої повноваження та вимагали у наркозалежних гроші

Прокуратура спільно з ДБР завершили розслідування щодо орггрупи правоохоронців, які катували наркозалежних та вибивали з них гроші. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

На початку 2021 року колишній працівник Нацполіції, який вживав наркотичні засоби, достовірно знав механізм та місця їх розповсюдження, вирішив організувати схему, як "вибивати" гроші з наркозалежних у Харківській області.

Проте для цього йому були потрібні діючі правоохоронці, тому він залучив двох своїх знайомих — співробітників поліцейського взводу №3 роти №1 батальйону №1 полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області. Вони робили засідки на своїх жертв біля аптек, де продавали сильнодіючі лікарські засоби без рецептів, а також місць, де ховали "закладки". Після цього правоохоронці починали пресинг наркозалежних.

Крім того, деяких незаконно затриманих осіб ділки піддавали катуванню. Зловмисники вдягали на них кайданки та, викручуючи руки, завдавали численних ударів по всьому тілу потерпілим.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття чоловіка, що вирощував наркотики на Харківщині. Новобаварською окружною прокуратурою Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 45-річного чоловіка за фактом незаконного вирощування конопель (ч. 2 ст. 310 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. Чоловік на території домоволодіння своєї матері по вулиці Ясні Зорі у Харкові, вирощував коноплі. Чоловік культивував та рихлив дикорослі рослини. У самому будинку він не проживав, а тільки періодично навідувався, щоб тримати на контролі процес росту конопель.  Правоохоронці вилучили у чоловіка понад 100 кущів конопель. Харків‘янин пояснив, що вирощував рослини для власного вживання. Чоловіка судитимуть у Жовтневому районному суді м. Харкова.  Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися