У Харківській області чоловік незаконно зловив риби на 114 тис грн

Чоловік користувався забороненим знаряддям під час вилову риби

Слідчі скерували до суду обвинувачення щодо незаконного вилову риби жителем Чугуївського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію поліції Харківської області.

На початку березня на одній із водойм поблизу міста Чугуїв працівники поліції виявили 39-річного місцевого чоловіка, який ловив рибу забороненими знаряддями лову під час нересту. 

Протиправними діями зловмисник завдав шкоди природоохоронному фонду на суму 114 070 гривень. Дізнавачі повідомили чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 249 (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) Кримінального кодексу України та скерували справу до суду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про загибель чоловіка під час рибної ловлі. 11 березня на Печенізькому водосховищі Старосалтівської громади Чугуївського району двоє чоловіків, які рибалили поблизу дамби провалились під кригу. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області. Іншим рибалкам вдалось врятувати з крижаної води одного чоловіка. Інший, на жаль, пішов під лід та загинув. Згодом водолази Міжрегіонального центру гуманітарного розмінування та швидкого реагування ДСНС України, які прибули до місця події, підняли тіло загиблого чоловіка 1965 року народження з дна водосховища. Врятованого рибалку доправили до пункту незламності, що розташований у місцевій пожежно-рятувальній частині, де йому була надана допомога. Рятувальники зігріли постраждалого та напоїли теплим чаєм.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися