На Харківщині перевірили об'єкти водопостачання: результати невтішні

Порушення виявлені на усіх об'єктах централізованого водопостачання

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області перевірили об'єкти водопостачання та водовідведення у регіоні. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію ГУ ДПСС в Харківській області.

Станом на 21 вересня спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки: 115 об'єктів централізованого водопостачання, 430 об'єктів децентралізованого водопостачання та восьми об'єктів водовідведення.

Порушення виявлені на усіх об’єктах централізованого, 406 об’єктах децентралізованого водопостачання та на п'яти об’єктах водовідведення.

З метою усунення виявлених порушень санітарного законодавства видано 106 приписів, направлено 252 листи з пропозиціями та відповідними роз’ясненнями до органів місцевого самоврядування та балансоутримувачів щодо усунення виявлених порушень, ініційовано проведення 23 засідань місцевих комісій з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій для розгляду питання забезпечення населення якісним питним водопостачанням.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про серпневі перевірки об'єктів водопостачання Харківщини. Станом на 31 серпня фахівцями Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області спільно з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування проведено комісійні перевірки: 110 об’єктів централізованого водопостачання, 415 об’єктів децентралізованого водопостачання, семи об’єктів водовідведення. Про це повідомляють"Коментарі. Харків" з посиланням на ГУ ДПСС в Харківській області. Порушення виявлені на 110 (100%) об’єктах централізованого, 391 (94,2%) об’єктах децентралізованого водопостачання та на чотирьох об’єктах водовідведення (57%). У зв'язку з цим Держпродспоживслужба посилила державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства на об’єктах систем водопостачання та водовідведення населених пунктів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися