На Харківщині судитимуть двох посадовців за розкрадання майна

Працівники "Укрзалізниці" привласнили майно, що призначалось для відновлення колій

На Харківщині судитимуть двох посадовців Укрзалізниці, які організували схему розкрадання майна, що призначалось для відновлення залізничних колій, пошкоджених внаслідок російських обстрілів. Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У липні цього року Харківська окружна прокуратура Харківської області у взаємодії з поліцією та СБУ викрили схему розтрати державного майна, призначеного для підтримання обороноздатності держави. 

До неї причетні 59-річний керівник одного зі структурних підрозділів регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" та його 43-річний заступник.  

За даними слідства, обидва службовці протягом травня 2022 року використовували для ремонту пошкоджених в результаті ворожих ударів залізничних колій на Харківщині не нові рейки, а старі, в яких вже майже вичерпаний ресурс експлуатації. Проте офіційно ділки оформлювали все так, нібито вони використали найновіші матеріали.

Для того, щоб списати штучно створений за документами обсяг рейок-металобрухту, службовці документально передавали їх неіснуючому громадському об’єднанню для нібито виготовлення "металевих їжаків". 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття шахрая, що спекулював на допомозі армії. За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру 31-річному чоловіку за фактом шахрайства, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. Мешканець Лозової, раніше неодноразово судимий за вчинення майнових злочинів, знову порушив закон. Чоловік, знаючи про великий попит військових та волонтерів, що надають допомогу українським військовослужбовцям, на автомобілі для виконання бойових завдань, вирішив заробити на цьому. Зловмисник розміщував в інтернеті фейкові оголошення про продаж позашляховиків. Фактично ж автомобілів він не мав, як і наміру укладати чесну угоду. Коли на оголошення шахрая відгукувались потенційні покупці, його спільник узгоджував з ними деталі покупки і повідомляв про необхідність внесення передоплати. Одразу після зарахування грошей на картку "продавець" переставав виходити на зв’язок. Наразі встановлено десять потерпілих від дій шахрая. Усі вони — українські військовослужбовці. Загальна сума матеріальної шкоди складає близько 900 тисяч гривень.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися