Бюджет Харкова поповнився на 1,8 млн грн через незаконне використання ділянки

Гроші за незаконне користування землею вже надійшли до міського бюджету

Немишлянською окружною прокуратурою Харкова вжито всіх необхідних заходів для реального виконання рішення суду: кошти, безпідставно збережені ТОВ внаслідок незаконного використання земельною ділянкою, вже надійшли до місцевого бюджету. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Йдеться про цілісний майновий комплекс, розташований по вул. Плитковій у Харкові. Право на нього зареєстровано за товариством з обмеженою відподальністю, яке спеціалізується на добуванні піску, гравію, глини і каоліну. Встановлено, що всупереч вимогам законодавства, земельна ділянка площею майже 2,5 га під цим об’єктом нерухомості до теперішнього часу не оформлена.

У період з 2018 по 2021 рік ТОВ не сплачувало орендну плату за користування земельною ділянкою, чим завдало Харківській міській територіальній громаді збитків на суму майже 1,8 млн грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над двома посадовцями з "Укрзалізниці". На Харківщині судитимуть двох посадовців Укрзалізниці, які організували схему розкрадання майна, що призначалось для відновлення залізничних колій, пошкоджених внаслідок російських обстрілів. Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області. У липні цього року Харківська окружна прокуратура Харківської області у взаємодії з поліцією та СБУ викрили схему розтрати державного майна, призначеного для підтримання обороноздатності держави.  До неї причетні 59-річний керівник одного зі структурних підрозділів регіональної філії "Південна залізниця" АТ "Укрзалізниця" та його 43-річний заступник. За даними слідства, обидва службовці протягом травня 2022 року використовували для ремонту пошкоджених в результаті ворожих ударів залізничних колій на Харківщині не нові рейки, а старі, в яких вже майже вичерпаний ресурс експлуатації. Проте офіційно ділки оформлювали все так, нібито вони використали найновіші матеріали. Для того, щоб списати штучно створений за документами обсяг рейок-металобрухту, службовці документально передавали їх неіснуючому громадському об’єднанню для нібито виготовлення "металевих їжаків".



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися