Харків'янка поставляла терористам «ДНР» ліки

Зловмисниця отримувала замовлення від представників так званого "МОЗ ДНР" на необхідні їм медичні засоби

У Харківській області Служба безпеки України викрила факти незаконних поставок ліків і захисних медичних засобів для терористичної організації "ДНР".  Про це повідомили у відділі комунікації СБУ.

За даними відомства, харків'янка організувала поставки продукції на тимчасово окуповані райони Донецької області на адресу структурних підрозділів фейкового "міністерства охорони здоров'я ДНР".  Зловмисниця отримувала замовлення від представників так званого "МЗ ДНР" на необхідні їм медичні засоби.

Співробітники СБУ затримали зловмисницю в Харкові при спробі відправки чергової партії виробів медичного призначення.  Правоохоронці вилучили лікарські засоби, захисні маски, медичні матеріали та засоби дезінфекції.

Зараз вирішується питання про повідомлення організаторці про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст.  110-2 (фінансування дій, скоєних з метою зміни меж території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.  Зараз тривають слідчо-оперативні дії для перевірки можливої ​​причетності виробників і постачальників медичної продукції, в тому числі контрафактної, до фактів фінансування сепаратизму.

Читайте також: У Мережі з'явилися кадри розгрому поліцейського авто і резонансного затримання "поселенців".



Джерело: https://ssu.gov.ua
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися