До державної власності повернуто сільгоспділянку на березі Печенізького водосховища

Зусиллями прокуратури повернуто ділянку у Чугуївському районі вартістю понад 20 млн грн

Завдяки принциповій позиції прокуратури державі повернута земельна ділянка поблизу Печенізького водосховища вартістю понад 20 млн грн. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У 2018 році між ГУ Держгеокадастру та жінкою укладено договір оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення, розташованої на території Старосалтівської селищної ради Вовчанського району. Площа землі — чотири га, нормативна грошова оцінка — понад 20 млн гривень. Проте угода була укладена незаконно. Встановлено, що земельна ділянка розташована в межах прибережної захисної смуги Печенізького водосховища. 

Враховуючи місцезнаходження спірної земельної ділянки, категорія земельної ділянки могла бути віднесена лише до земель водного фонду або рекреаційного призначення, розпорядження якою, відповідно до ст. 122 Земельного кодексу України, належить до компетенції Харківської обласної державної адміністрації.

Машівський районний суд Полтавської області задовольнив позовну заяву прокуратури. Договір оренди земельної ділянки визнано недійсним, скасовано його державну реєстрацію. Земельну ділянку на теперішній час повернуто у власність держави.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відновлення 13,4 га лісів у Чугуївському районі на Харківщині. На деокупованій Вовчанщині планують відновити понад 13 га лісів вже цієї осені. Територія "Вовчанського лісгоспу" перебувала під окупацією, нині — під обстрілами РФ. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Державного агентства лісових ресурсів України. Близько півроку територія ДП "Вовчанський лісгосп", що на Харківщині знаходилась під окупацією військ РФ та після деокупації продовжує потерпати від ворожих дій агресора: пошкоджені будівлі лісництв, цехів з переробки деревини, гаражі з технікою, шишкосушарка та інше майно, повідомляють у агентстві. Лісівникам певною мірою вдалось зберегти зібране ще взимку 2021 року лісове насіння хвойних порід та частину навесні цього року висіяти в тепличках на площі 0,046 га. Також, навесні цього року підприємством було створено лісових культур на площі 35,1 га. Увесь садивний матеріал лісгосп вирощує самостійно, але в умовах військового часу це непросто.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися