У Вовчанській громаді на Харківщині відновлять 13,4 га лісів

Ліси будуть відновлювати виключно на обстежених піротехніками ділянках

На деокупованій Вовчанщині планують відновити понад 13 га лісів вже цієї осені. Територія "Вовчанського лісгоспу" перебувала під окупацією, нині — під обстрілами РФ. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Державного агентства лісових ресурсів України.

Близько півроку територія ДП "Вовчанський лісгосп", що на Харківщині знаходилась під окупацією військ РФ та після деокупації продовжує потерпати від ворожих дій агресора: пошкоджені будівлі лісництв, цехів з переробки деревини, гаражі з технікою, шишкосушарка та інше майно, повідомляють у агентстві.

Лісівникам певною мірою вдалось зберегти зібране ще взимку 2021 року лісове насіння хвойних порід та частину навесні цього року висіяти в тепличках на площі 0,046 га. Також, навесні цього року підприємством було створено лісових культур на площі 35,1 га. Увесь садивний матеріал лісгосп вирощує самостійно, але в умовах військового часу це непросто.  

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про небезпечну рослину, що поширена на території Харківщини. У Держпродспоживслужбі Харківської області розповіли про загрозу, яку несе амброзія, та методах боротьби з рослиною, повідомляють "Коментарі. Харків".  Спеціалісти зазначили, що від алергічних реакцій під час цвітіння цього бур’яну страждає велика кількість людей. Період цвітіння рослини із середини липня до настання заморозків. Пилок амброзії є одним з найнебезпечніших алергенів для людини. “Щоб запобігти розповсюдженню бур’янів, у т. ч. карантинних, які сприяють виникненню алергічних захворювань у населення, необхідно постійно проводити заходи з покосу трави”, - наголосили у Держпродспоживслужбі. Алергія на амброзію проявляється у вигляді нежитю, сльозотечі, пирхота в горлі, чхання, закладеності носа, і навіть симптомів бронхіальної астми, алергічного кон’юнктивіту, атоксичного дерматиту тощо. Головне управління Держпродспоживслужби в Харківській області звернулося до мешканців територіальних громад, керівників підприємств, установ, організацій та закладів усіх форм власності із закликом виконувати заходи боротьби з амброзією і не допускати подальшого її розповсюдження на території населених пунктів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися