На Харківщині провели рейди: що на контролі

Рятувальники провели рейди у прикордонному селищі.

Не пали траву і сміття – залишишся живий… З таким меседжем 26 вересня звернулись рятувальники до мешканців прикордонного селища Липці Харківського району, котре тривалий час перебувало під ворожою окупацією. Звісно, росіяни вельми постарались, аби рясно засмітити все довкола своїм вибухонебезпечним залізяччям. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

Отже, головною метою рейдової групи у складі фахівців запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління ДСНС України у Харківській області і його підпорядкованого підрозділу у Харківському районі було попередити мешканців Липців про небезпеку провокування пожеж в екосистемах, які в даному випадку можуть спричинити вибухи замаскованих ворожих мін і боєприпасів. Також нікуди не зникає і пряма загроза від цих пожеж – збитки від знищення людського майна, шкода довкіллю, загроза життю людей і тварин.

Звісно, однією з причин виникнення подібних пожеж є ворожі обстріли, проте у 90% випадків в цьому винна людська недбалість. Тому своїх співрозмовників рейдовики інформували про те, що за самовільне спалювання сухої рослинності або її залишків передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність. А під час воєнного стану підпал сухостою, сухої трави та чагарників взагалі може розцінюватися як акт диверсії. Людям намагались донести, що на гасіння таких пожеж витрачаються додаткові сили, засоби та кошти, які вкрай необхідні для боротьби з російськими загарбниками.

За підсумками рейду мешканці Липців запевняли більш відповідально ставитися до власного життя та здоров'я.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що зараз відбувається в ТЦ "Барабашово" у Харкові – хто зацікавлений в роботі ринку

Восени у Харкові починається черговий "сезон", повертаються люди до міста, а отже – і на ринок. Що зараз відбувається у ТЦ "Барабашово", журналісту "Коментарів. Харків" розповіли у пресслужбі торговельного центру, а у міськраді розповіли, чи можливо міській владі домовитися з підприємцями та навести лад на ринку. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися