Підрядник будівництва газопроводу на Харківщині привласнив понад 400 тис грн

Правоохоронці викрили факти перепродажу обладнання та матеріалів

За процесуального керівництва Красноградської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру виконавцю робіт дільниці з будівництва газопроводу цеху з капітального будівництва, облаштування свердловин та будівництва газопроводів Управління будівельно-монтажних робіт "Укргазспецбудмонтаж" ПАТ "Укргазвидобування" за фактом привласнення та розтрати майна у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Підозрюваний, будучи відповідальним за облаштування свердловин та будівництво газопроводів на території Красноградского району, скористався можливістю, аби збагатитись за рахунок підприємства. Він систематично привласнював ввірені йому матеріали та обладнання для проведення робіт з буріння, щоб у подальшому перепродати іншим особам і таким чином заробити.

Факт нестачі товарно-матеріальних цінностей виявлено під час проведення чергової інвентаризації. Сума шкоди, завданої підприємству, складає понад 400 тис. грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про суд над підрядниками, що "заробили" на відновленні будинків. Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо директора ТОВ за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого в умовах воєнного стану, та за фактом службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. За даними слідства, у грудні минулого року між Департаментом капітального будівництва ХОВА та підприємством укладено договір щодо капітального ремонту багатоквартирного житлового будинку у смт Золочів Богодухівського району. Вказаний будинок постраждав торік внаслідок ворожого обстрілу. Проте директор ТОВ вирішив привласнити бюджетні кошти. Для досягнення своєї злочинної мети підрядник забезпечив виконання вказаних робіт із значно зменшеними обсягами, ніж ті, що були зазначені в офіційних документах. Після цього він надав замовнику підроблені акти, інформація у яких не відповідала дійсності.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися