На Харківщині затримано серійного крадія та вбивцю

Чоловік засуджений до 12 років ув'язнення

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лозівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 39-річного чоловіка в умисному вбивстві, вчиненому з корисливих мотивів, спричиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження, розбої та серії крадіжок (п. 6 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 121, ч. 4 ст. 187, ч. 3 ст. 185 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років з конфіскацією майна. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Чоловік вчинив низку злочинів у Лозовій, серед яких — умисне вбивство. Зловмисник, шукаючи, чим поживитися, проник на територію домоволодіння. Побачивши господарку будинку, жінку літнього віку, чоловік напав на неї ззаду, повалив на підлогу і став бити ногами. Від отриманих травм потерпіла померла на місці. Зловмисник викрав з будинку техніку і гроші, які зміг знайти, після чого втік з місця злочину.

Крім того, чоловік наніс тяжкі тілесні ушкодження охоронцю складських приміщень. Злочинець проходив повз приміщень та почув зауваження від охоронця. Виникла сварка, чоловік перестрибнув через паркан і, схопивши дерев’яний брусок, побив ним охоронця по голові. Потерпілого було ушпиталено та надано медичну допомогу.

Під час суду обвинувачений визнав вину лише за декількома епізодами крадіжок та наполягав на своїй непричетності до вчинення інших злочинів.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття грабіжників у Харківській області. Зловмисники проникали до квартир та будинків громадян, звідки викрадали гроші та інше майно. Чоловіки затримані, їм повідомлено про підозру у скоєнні низки майнових злочинів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. 6 серпня цього року до відділу поліції № 2 Чугуївського РУП надійшло повідомлення про те, що в місті Зміїв невідомі пошкодили металопластикове вікно, розташоване на другому поверсі 9-поверхового будинку, проникли до квартири та викрали гроші в сумі 85000 гривень. За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група, яка провела огляд місця скоєння злочину та вилучила речові докази. Під час оперативно-розшукових заходів оперативники Управління карного розшуку ГУНП в Харківській області разом із працівниками ВП № 2 Чугуївського РУП встановили, що до скоєного злочину причетні троє чоловіків 33, 45 та  46 років.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися