У Харківському районі знайшли невідомого звіра

Мешканців Пісочина просять бути обережними

В селищі Пісочин знайшли сліди невідомого агресивного звіра: просять не залишати дітей самих. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Пісочинської селищної ради.

"Вночі з 27 на 28 вересня на території мікрорайону "Надія" невідомою твариною було пошкоджено майно мешканців. Характер пошкоджень каже про міць та агресивність тварини. Звертаємось до всіх небайдужих повідомляти про незвичайну поведінку та прояви агресії з боку тварин до Пісочинськоі селищної ради. У вечірній час буде організовано патрулювання мікрорайону. Рекомендуємо утриматись від прогулянок у темну частину доби у малолюдних місцях", - зазначають на сайті Пісочинської селищної ради.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про оголошення карантину через сказ. На позачерговому засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чугуївській районній військовій адміністрації вирішили ввести карантинні обмеження в с. Юрченкове через випадок сказу лисиці. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління Держпродспоживслужби у Харківській області.  У Головному управлінні розповіли, що 15 вересня 2023 року лисиця зайшла в курятник і подушила курей, лисицю побачила собака та напала на неї. Власник подвір’я помітив бійку й убив лисицю. Наступного дня тіло тварини доставили до Чугуївської державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.  А 18 вересня 2023 року зразки передали для дослідження на сказ до Харківської регіональної державної лабораторії Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. За результатами дослідження було підтверджено діагноз сказ. Було проведено позачергове засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Чугуївській районній військовій адміністрації  Харківської області, рішенням якого: оголошено неблагополучний пункт щодо сказу та введено карантинні обмеження зі сказу в с. Юрченкове Чугуївського району з 21.09.2023; визначено загрозливу зону с. Базаліївка, мисливські угіддя зазначеного населеного пункту та зону спостереження с. Лебеже Чкаловської селищної військової адміністрації, с. Приморське Печенізької селищної військової адміністрації, мисливські угіддя зазначених адміністрацій; затверджений План комплексних заходів щодо ліквідації сказу в с. Юрченкове та межах прилеглих польових та лісових угідь.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися