На Харківщині за рік сталося понад 1100 пожеж в екосистемах

117 з них спричинили російські обстріли

Цього року у Харківській області сталося понад 1100 пожеж в екосистемах, з яких 117 спричинили ворожі обстріли. Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію ГУ ДСНС у Харківській області.

29 вересня у пресцентрі "Накипіло" відбувся брифінг т.в.о. заступника начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України у Харківській області Сергія Колосовського, під час якого підіймались питання профілактики і протидії пожежам в природних екосистемах. На початку зустрічі з журналістами Сергій Колосовський звернув увагу на статистику виникнення подібних пожеж, яка говорить сама за себе. "У 2023 році на Харківщині виникло 1116 пожеж в екосистемах та відкритих територіях, 117 з них були спричинені ворожими обстрілами", - сказав заступник голови харківської ДСНС. Також спікер повідомив, що в поточному році внаслідок однієї з таких пожеж загинула людина.

Колосовський доповів журналістам про заходи, які вживаються органами запобігання надзвичайним ситуаціям Головного управління задля попередження таких пожеж, вказав на те, що основною причиною їх виникнення є навмисне спалення сміття та сухостою, і що за це існує адміністративна і кримінальна відповідальність. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ліквідацію пожежі на Куп'янщині, що виникла внаслідок обстрілу. Рятувальники ліквідували пожежу на відкритій території, що виникла в результаті ворожих обстрілів Куп'янщини. Про це "Коментарі. Харків" повідомляли з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС у Харківській області. Вдень 29 вересня ворог завдав артилерійського удару по селу Кіндрашівка Куп’янського району Харківщини. В результаті обстрілу по населеному пункту сталося декілька осередків займання. На околиці села горів сухостій на відкритій місцевості на площі три гектари.  З вогнем боролись рятувальники 44-ї пожежно-рятувальної частин у складі двох оперативних відділень та десять чоловік особового складу ДСНС. Пожежу було ліквідовано о 16:50. Вогнеборці запобігли розповсюдженню полум’я на житловий сектор. Жертв та постраждалих, на щастя, немає.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися