У Харкові викрили шахраїв, що викрали 150 тисяч гривень

Зловмисники виманювали гроші, видаючи себе за працівників банку

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 20-річному чоловіку за фактом шахрайства, вчиненого із застосуванням електронно-обчислювальної техніки, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 190 КК України). Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

У лютому цього року підозрюваний вступив у змову з іншою особою, аби заробляти на життя злочинним шляхом. Зловмисники розробили схему незаконного збагачення під виглядом співробітників банківської установи.

Шахраї телефонували своїм жертвам і, видаючи себе за працівників служби безпеки банку, повідомляли завідомо неправдиву інформацію. Використовуючи психологічні прийоми і маніпулюючи, зловмисники або дізнавались пін-код та номери банківських карток і в подальшому отримували доступ до рахунків потерпілих, або ж переконували своїх співрозмовників переказати гроші на підконтрольні рахунки шахраїв.

На теперішній час встановлено трьох потерпілих, загальна сума завданих збитків складає близько 150 тис. грн.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про викриття шахрая у Харківському районі. Правоохоронці викрили чоловіка, який здійснював шахрайства з використанням електронної техніки. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної поліції. Зловмисник з травня 2022 року по теперішній час обманом заволодівав грошима громадян. Для протиправної діяльності порушник створив торгову інтернет-платформу. Чоловік під приводом продажу товарів розміщував повідомлення у інтернеті. Після одержання передоплати не відправляв замовлений товар. Зловмисником виявився 32-річний мешканець селища Пісочин Харківського району. Вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні шахрайств.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися