У Харкові судитимуть підприємця: що він скоїв

Харків’янин і росіянин змовилися та розробили “схему”

Слобідська окружна прокуратура м. Харкова затвердила та направила до суду обвинувальний акт стосовно 43-річного директора ТОВ. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Директору ТОВ інкримінують фінансування дій, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Слідство встановило, що директор харківського підприємства, що спеціалізується на виробництві обладнання для промислової автоматизації, навіть після повномасштабного російського вторгнення в Україну продовжив підтримувати тісні ділові зв’язки з громадянином рф, який є власником материнської компанії, розташованої у м. Москва. 

Щоб замаскувати нелегальну діяльність, харків’янин і росіянин змовилися та розробили “схему”. Відповідно до якої харківський підприємець замовляв у фірми держави-агресора товари через підставних турецьких підприємців під виглядом того, що продукція вироблена у Туреччині. При цьому кошти надходили на рахунок московської компанії, яка сплачує податки до бюджету країни-агресорки. 

Матеріали щодо громадянина рф виділені в окреме кримінальне провадження. Підприємця судитимуть у Червонозаводському районному суді м. Харкова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Харківській області за процесуального керівництва Богодухівської окружної прокуратури повідомлено про підозру 29-річному чоловіку за фактом пособництва державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України). 

Слідство встановило, що під час тимчасової окупації с. Макарове Золочівської ОТГ Богодухівського району місцевий житель активно допомагав ворогам.

Детальніше про співпрацю місцевого мешканця з окупантами читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися