У Харківській області за тиждень сталося два вибухи: є загиблі та поранені

Причиною поранень стають не лише обстріли, але й підриви на мінах у Харківській області

У Харківській області за минулий тиждень сталося два підриви цивільного населення на вибухонебезпечних предметах, внаслідок чого одна людина загинула, а інша – отримала поранення. Про це на брифінгу повідомив речник ГУ ДСНС України в Харківській області Євген Василенко, інформують "Коментарі. Харків".

Так, 2 жовтня 61-річний чоловік на автомобілі наїхав у лісосмузі на протитанкову міну в у селі Вірнопілля Оскільської громади Ізюмського району. Внаслідок чого він загинув на місці. Виявили загиблого наступного дня.

Увечері 3 жовтня біля села Андріївка Донецької громади Ізюмського району під час сільськогосподарських робіт підірвався комбайн. 55-річний комбайнер отримав мінно-вибухову травму грудної клітини. Через деякий час чоловік звернувся до лікарів – йому надали медичну допомогу.

Євген Василенко повідомив, що на території Харківської області працюють 32 піротехнічні розрахунки ДСНС, 169 саперів та 71 одиниця техніки.

"Сапери зведеного загону ДСНС продовжують працювати на деокупованій території Харківщини, а також безпосередньо в місті Харків – розміновують ВНП. Піротехніки здійснили 265 виїздів для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Всього за минулий тиждень було розміновано 493 боєприпаси", – зазначив спікер ДСНС області.

Усього з початку деокупації Харківщини розмінували 3 710 га території, виявили та знешкодили 79 470 ВНП.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що робити тим харків’янам, чиї будинки було пошкоджено вперше

Під час ракетних обстрілів Харкова 6 жовтня понад 50 житлових будинків були пошкоджені вперше з початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Харківʼяни, чиє житло зазнало пошкоджень через російську агресію, можуть отримати грошову допомогу за державною програмою "єВідновлення". Для цього необхідно подати відповідну заявку в застосунку “Дія”", – пишуть у міськраді.

Також родинам, які постраждали від обстрілу у Харкові, виплатять допомогу. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися