У Харкові знайшли невідомий предмет, що випромінює радіацію

Місцеві мешканці Покотилівки у Харкові звернулися до спеціалістів

Учора в Харкові в районі Покотилівки знайшли невідомий предмет із знаком радіації, який до того ж випромінював радіоактивний фон. Місцеві мешканці викликали співробітників ДСНС та поліції. Фото предмету опублікували у місцевому телеграм-каналі.

Речник ГУ ДСНС в Харківській області Євген Василенко у коментарі журналісту сайту "Коментарі. Харків" повідомив, що знайдений предмет – це радіоізотопний сигналізатор, який раніше використовувався на підприємствах для пожежної сигналізації у радянські часи.

"Звичайний заводського виробництва сигналізатор, який не несе ніякої загрози населенню. Раніше у радянські роки його використовували на підприємствах. Коли на нього направити дозиметр, то фон в декілька разів перевищує норму, але якщо відійти на півметра – то радіоактивний фон в нормі", – зазначив речник обласного главку ДСНС.

Євген Василенко також повідомив, що сигналізатор забрали працівники підприємства, яке займається утилізацією таких предметів.

"Хочу заспокоїти мешканців району та Харкова, що цей предмет ніякої загрози населенню і екології не несе. Радіоактивний фон у місті в нормі", – зазначив речник ГУ ДСНС в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Росія завдала ракетного удару по Харківській області: є поранені

Сьогодні зранку ворог завдав ракетного удару, попередньо ЗРК С-300, по смт Великий Бурлук Куп'янського району. Зазнали поранення троє цивільних людей. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Що робити тим харків’янам, чиї будинки було пошкоджено вперше

Під час ракетних обстрілів Харкова 6 жовтня понад 50 житлових будинків були пошкоджені вперше з початку повномасштабного вторгнення. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

"Харківʼяни, чиє житло зазнало пошкоджень через російську агресію, можуть отримати грошову допомогу за державною програмою "єВідновлення". Для цього необхідно подати відповідну заявку в застосунку “Дія”", – пишуть у міськраді.

Також родинам, які постраждали від обстрілу у Харкові, виплатять допомогу. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися