У Харкові планували диверсії з великою кількістю жертв (ФОТО, ВІДЕО)

Правоохоронці затримали фігуранта під час закладання ним вибухівки під бочку з газом на одній із харківських автозаправних станцій

У Харкові затримано диверсанта головного управління генштабу зс рф (відомого як гру). Його затримали у результаті проведення багатоходової спецоперації контррозвідки Служби безпеки спільно з Департаментом карного розшуку Національної поліції. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію СБУ. 

У Службі безпеки розповіли, що за вказівкою російської спецслужби зловмисник планував вчинити підриви двох автозаправних станцій у Харкові та в інших регіонах України.

Для вчинення диверсій він планував застосувати саморобні вибухові пристрої, які тримав у спеціально облаштованому схроні на території одного з лісових масивів Харківської області.

Відповідно до задуму російської воєнної розвідки підриви резервуарів з пальним на АЗС мали призвести до численних жертв серед цивільного населення, а також до поширення панічних настроїв у прикордонних регіонах.

Правоохоронці затримали диверсанта під час закладання ним вибухівки під бочку з газом на одній з автозаправних станцій у Харкові.

Також викрито факти причетності зловмисника до вчинення серії інших диверсій в Харківській області. Серед них – підрив колії на залізничній станції та вибухи на двох місцевих автозаправних станціях.

За даними слідства, ворожим диверсантом виявився ексспівробітник розформованої міліції, який через суд намагався поновитися на колишній посаді. Після початку повномасштабного вторгнення рф він був дистанційно завербований представником російської воєнної розвідки.

Основним завданням зрадника було вчинення диверсій, спрямованих на знищення критичної інфраструктури та розхитування внутрішньої обстановки у прикордонних районах на північному сході України.

Наразі слідчі Служби безпеки планують повідомити затриманому про підозру за ст. 113 (диверсія) та ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Також буде вирішуватися питання про обрання для нього запобіжного заходу у виді тримання під вартою без права внесення застави.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що кількість жертв у результаті ракетного удару по с. Гроза збільшилася. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися