У Харкові збираються нажитися на безпеці школярів: подробиці

Підприємці штучно завищили ціни на матеріали

У Харкові хочуть нажитися на ремонті укриття в школі за завищеними цінами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського антикорупційного центру.

Управління освіти адміністрації Новобаварського району збирається укласти угоду з ФОП Рєзнік Юлія Михайлівна і відремонтувати підвальне приміщення школи за 3,3 млн грн. Очікувана вартість ремонту становила 4,18 млн грн, але у результаті торгів ціну зменшили до 3,3 млн грн. Проте в кошторисі ціни на матеріали є завищеними.

За 1 кг грунтовки “Бетоноконтакт” планують платити 152 гривні, тоді як в “Епіцентрі” “Бетоноконтакт” від Ceresit коштує 87,2 гривні за кілограм. Грунтовка інших виробників ще дешевша: “Університетська клініка” Харківського національного медуніверситету нещодавно купувала “Бетоноконтакт” по 54 гривні за кг.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про затримання підприємця та чиновниці міської ради. Своїми протиправними діями зловмисники завдали матеріальної шкоди на суму понад 3 мільйони гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. В ході досудового розслідування слідчі встановили, що восени 2022 року приватний підприємець та чиновниця Харківської міської ради розробили злочинний план, згідно з яким приватна фірма мала виступити розробником пакетів програмного забезпечення для неіснуючого комплексу БПЛА (безпілотного літального апарату). У свою чергу чиновниця гарантувала придбання вказаного товару за рахунок бюджетних коштів на загальну суму понад 3 мільйони гривень. В подальшому зловмисники планували розподілити отримані кошти між собою.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися