У Харківській області було вкрадено державну земельну ділянку: що з нею зараз

Прокуратура негайно скерувала це діло до суду

Апеляційний суд підтримав позицію прокуратури — тепер державі буде повернуто землі площею близько 400 га та вартістю майже 100 млн грн. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію прокуратури Харківської області.

Прокурори Куп’янської окружної прокуратури Харківської області встановили, що жінці було надано в оренду на 49 років земельні ділянки державної власності сільськогосподарського призначення загальною площею майже 190 га для ведення фермерського господарства. Землі розташовані за межами населених пунктів на території Токарівської сільської ради Дворічанського району Харківської області.

Проте жінка почала неодноразово звертатись до ГУ Дежземагенства у Харківській області із заявами про надання в оренду для ведення фермерського господарства ще земельних ділянок. вона отримала земельні ділянки для ведення фермерського господарства, які вже існували на той час та засновником і керівником яких вона є. 

В цілому, жінці було незаконно передано в оренду 14 земельних ділянок загальною площею близько 400 га, що розташовані не єдиним масивом, а на значній відстані одна від одної. Загальна вартість земель складає майже 100 млн гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про покарання для недобросовісних орендарів. Суд задовольнив позовну заяву керівника Харківської окружної прокуратури Харківської області в інтересах Липецької сільської військової адміністрації Харківського району до фермерського господарства про стягнення заборгованості за договорами оренди землі у сумі понад пів мільйона гривень, дострокове розірвання договорів оренди землі та повернення земельних ділянок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.  У 2016 році між ГУ Держгеокадастру у Харківській області та фермерським господарством було укладено 5 договорів оренди земельних ділянок загальною площею понад 72 га. Відповідно до умов зазначених вище договорів оренди землі, орендодавець зобов’язався своєчасно сплачувати орендну плату з урахуванням змін коефіцієнтів індексації.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися