Недобросовісного орендаря на Харківщині покарано: як саме

Він займав велику земельну ділянку у Харківському районі

Суд задовольнив позовну заяву керівника Харківської окружної прокуратури Харківської області в інтересах Липецької сільської військової адміністрації Харківського району до фермерського господарства про стягнення заборгованості за договорами оренди землі у сумі понад пів мільйона гривень, дострокове розірвання договорів оренди землі та повернення земельних ділянок. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

У 2016 році між ГУ Держгеокадастру у Харківській області та фермерським господарством було укладено 5 договорів оренди земельних ділянок загальною площею понад 72 га.

Відповідно до умов зазначених вище договорів оренди землі, орендодавець зобов’язався своєчасно сплачувати орендну плату з урахуванням змін коефіцієнтів індексації.

Проте за фермерським господарством-орендарем обліковується заборгованість зі сплати орендної плати за використання земельних ділянок, які є предметом оспорюваних договорів оренди землі у сумі понад пів мільйона гривень, яка виникла внаслідок систематичної несплати орендної плати. Упродовж 2020-2023 років орендна плата орендарем взагалі не сплачувалась.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про ліквідацію незаконної забудови у Харкові. Керівник Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова подав до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до двох фізичних осіб щодо стягнення шкоди, спричиненої самовільним зайняттям земельної ділянки, у сумі майже 600 тисяч гривень. Про це "Коментарі. Харків" повідомляють з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.  Брат та сестра придбали у Харкові квартиру по вулиці Хабарова. Після цього за рахунок власних коштів, самовільно, без розробки та погодження проекту, отримання дозволу на початок будівельних робіт, здачі об’єктів до експлуатації провели реконструкцію належної їм квартири, зробивши житлову прибудову та мансарду, а також збудували надвірні споруди. По факту, вони організували мініготель з альтанками, огороджений парканом. При цьому нелегально захоплена братом та сестрою земельна ділянка площею 0,27 га належить до земель комунальної форми власності. Отже, є обґрунтовані підстави вважати, що, здійснюючи будівництво вказаного об‘єкта без правовстановлюючих документів на земельну ділянку та без отримання документів, що дають право на виконання підготовчих/будівельних робіт, відповідачі усвідомлювали незаконність своїх дій щодо забудови земельної ділянки комунальної форми власності та їх наслідки.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися