На Харківщині працівники держпідприємства та місцеві мешканці збагачувалися на дровах

Вирубали на мільйон деревини: на Харківщині поліцейські викрили групу осіб у незаконній порубці

У "схемі" були залучені працівники одного з державних підприємств. Зловмисники використовували у своїй злочинній діяльності транспорт, обладнання та інші ресурси підприємства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

В ході досудового розслідування встановлено, що шестеро чоловіків незаконно здійснювали вирубку деревини на території Лозівського району. Незаконно заготовлену деревину члени групи збували мешканцям району. Отримані кошти розподіляли між собою.

Злочинну "схему" з розкрадання деревини та осіб, причетних до її організації, викрили оперуповноважені сектору кримінальної поліції Лозівського районного відділу поліції спільно з працівниками Лозівської окружної прокуратури за сприянням Дніпровського територіального управління апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ "Укрзалізниця".

Правоохоронці задокументували 6 фактів вирубки дерев на території району. Сума завданих збитків державі перевищує 1 мільйон гривень.

Під час 19 санкціонованих обшуків за місцем проживання фігурантів, у гаражних приміщеннях й транспортних засобах вилучено понад 50 кубів деревини, автомобілі, бензопили та грошові кошти.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення про підозру учасникам групи за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до  7 років позбавлення волі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що в Україні буде з зимовим часом та як до нього підлаштуватися

Перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії на 13%. На бізнес-форумі Української ради бізнесу в Києві підприємці запропонували скасувати переведення годинників на зимовий час. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Фактів".

Олег Гетьман, економіст і координатор експертних груп "Економічної експертної платформи", стверджує, що перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії на 13%, тоді як її й так не вистачає через зниження рівня генерації. "Після переходу на зимовий час в Україні збільшується споживання електроенергії, що створює додаткове навантаження на енергосистему, яка й так працює в екстремальних умовах", – зазначає експерт.

Якщо Україна все ж буде переходити на зимовий час – то поради, як до нього під лаштуватися, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися