12 років тюрми – чим завершилося домашнє насильство на Харківщині

Забив співмешканку до смерті та скинув тіло жертви у вигрібну яму — вбивця проведе за ґратами 12 років

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лозівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 55-річного чоловіка в умисному вбивстві (ч. 1 ст. 115 КК України). Йому призначено покарання у виді 12 років позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що 7 квітня 2022 року чоловік вбив свою співмешканку, з якою проживав останні десять років. Між ним і жінкою і раніше виникали конфлікти, а в якості останнього аргументу зловмисник часто пускав у хід кулаки, б’ючи потерпілу.

Трагедія трапилась в одному з домоволодінь у м. Лозова у вечірній час, близько 20 години. Чоловік і жінка вкотре почали сваритись, знаходячись на подвір’ї будинку. Зловмисник штовхнув потерпілу у груди, від чого вона впала на тротуарну плитку. Подолавши таким чином супротив, чоловік став бити жінку ногами по тулубу і голові. Побиття непритомної жертви тривало близько 10 хвилин. Залишивши її на тому ж місці, чоловік повернувся у будинок.

Наступного ранку, вийшовши на подвір’я і побачивши тіло співмешканки, зловмисник усвідомив, що вона мертва. Аби приховати злочин, він скинув труп у вигрібну яму, розташовану на території домоволодіння, а потім ще й засипав його вапном.

Однак уникнути відповідальності не вийшло — зловмисник був затриманий правоохоронцями.

Під час судового розгляду чоловік визнав вину лише частково. Він пояснив, що жінка знаходилась у стані алкогольного сп’яніння, поводилась агресивно і перша вдарила його по голові. За словами чоловіка, він не зміг стримати гнів і, знаходячись у шоковому стані, вбив співмешканку.

Обвинувальний вирок виніс Амур-Нижньодніпровський районний суд у м. Дніпро. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області проводиться евакуація – вона діє далеко не на всіх

У Куп’янську залишаються ще близько 4 тисяч жителів, повідомив голова ХОВА

Ворог щоденно обстрілює наближені до фронту населені пункти Куп'янщини, тому продовжується евакуація звідти цивільного населення. Уже вивезено 1186 людей, в тому числі 238 дітей. Ще близько 2 тис. виїхали самостійно. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Як розміщують переселенців з Харківщини та яку допомогу надають – читайте за посиланням.

Також начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що до настання холодів росіяни прагнуть максимально просунутися до Куп’янська. Чи вдасться це росіянам – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися