У Харківській області проводиться евакуація – вона діє далеко не на всіх

У Куп’янську залишаються ще близько 4 тисяч жителів, повідомив голова ХОВА

Ворог щоденно обстрілює наближені до фронту населені пункти Куп'янщини, тому продовжується евакуація звідти цивільного населення. Уже вивезено 1186 людей, в тому числі 238 дітей. Ще близько 2 тис. виїхали самостійно. Про це в етері національного телемарафону повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

За його словами, евакуйованих жителів розміщують в гуртожитках навчальних закладів.

"Тут ми співпрацюємо з нашими міжнародними партнерами, які теж надають допомогу. І працюємо юридично щодо оформлення статусу ВПО", - додав голова ХОВА.

Також усім евакуйованим надається гуманітарна допомога та юридична підтримка. Проте ще близько чотирьох тисяч людей залишаються на території міста, зазначив очільник області.

Начальник пресслужби Східного угруповання військ ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що до настання холодів росіяни прагнуть максимально просунутися до Куп’янська.

Він зазначив, що "так просто йому це не вдасться". Оскільки, підкреслив Євлаш, протягом довгого часу українські захисники обладнували там інженерні позиції і робили мінно-вибухові загородження, на які противник вже наражається.

"Наразі ворог 687 разів обстрілював наші позиції на цьому напрямку, використовує традиційно реактивну артилерію, ствольну. Також дуже широко застосовує свої міномети різних калібрів, переважно це крупні калібрі 120 мм. Також застовує свою авіацію", - додав Євлаш.

Євлаш також розповів, що наразі дещо зменшилась інтенсивність бойових дій, оскільки розпочинаються сезони дощів і проводити наступальні операції значно складніше для ворога.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Що в Україні буде з зимовим часом та як до нього підлаштуватися

Перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії на 13%. На бізнес-форумі Української ради бізнесу в Києві підприємці запропонували скасувати переведення годинників на зимовий час. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію "Фактів".

Олег Гетьман, економіст і координатор експертних груп "Економічної експертної платформи", стверджує, що перехід на зимовий час збільшить споживання електроенергії на 13%, тоді як її й так не вистачає через зниження рівня генерації. "Після переходу на зимовий час в Україні збільшується споживання електроенергії, що створює додаткове навантаження на енергосистему, яка й так працює в екстремальних умовах", – зазначає експерт.

Якщо Україна все ж буде переходити на зимовий час – то поради, як до нього під лаштуватися, дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися