Сварка сусідів в укритті призвела до трагедії: у Харкові відбувся суд

Ховаючись від небезпеки, сам став убивцею: засуджено мешканця м. Ізюм, який забив до смерті сусіда по укриттю

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 46-річного чоловіка в умисному вбивстві та нанесенні тілесних ушкоджень середньої тяжкості (ч. 1 ст. 115, ч. 1 ст. 121 КК України). Йому призначено покарання у виді 7 років позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що 23 травня цього року чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив умисне вбивство. Трагедія трапилась в м. Ізюм. Разом з іншими мешканцями міста чоловік ховався від обстрілів окупантів у бомбосховищі. У нього виник конфлікт з 28-річним сусідом по укриттю.

У ході сварки зловмисник підібрав дерев’яну палицю та став бити нею потерпілого по голові і кінцівках. Усього він наніс не менше 11 ударів. Лікарі швидкої допомоги, які приїхали за викликом, констатували смерть 28-річного чоловіка. Зловмисник був затриманий правоохоронцями на місці події.

Встановлено, що для вирішення суперечок чоловік застосував фізичну силу не вперше. Так, 11 березня цього року зловмисник прийшов у гості до свого знайомого. Вони разом сіли за стіл, на якому зокрема були присутні алкогольні напої. Коли "вечірка" набрала обертів, між господарем домоволодіння і гостем виникла сварка.

Зловмисник штовхнув друга, від чого той впав. Чоловік став бити потерпілого по голові, той намагався захиститися від ударів, прикриваючись долонями рук. Однак зловмисник не зупинився. Навпаки, він схопив шматок цегли, що лежала поруч з пічкою, і декілька разів вдарив ним господаря будинку також у область голови, завдавши йому тілесні ушкодження.

Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину. Обвинувальний вирок виніс Дзержинський районний суд м. Харкова. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині хочуть відновити ліцей за понад 200 мільйонів гривень та паркан за сім мільйонів

Поки у Харківській ОВА запровадили тренінги в рамках "Прозорості та підзвітності", у громадах Харківщини продовжують проводити мільйонні тендери під час війни в Україні.

У Лозівській та Чугуївській громадах провели мільйонні тендери.

У мережі стосовно цих договорів йдуть палкі обговорення. У місцевих телеграм-каналах Харкова дивуються, який сенс під час війни вести такі масштабні відновлювальні роботи, при тому, що все навчання школярів проходить у режимі онлайн.

Та це не єдиний тендер Чугуївської міськради, який викликає питання. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися