Жителів Харкова та області попередили про пастку: подробиці

Перш ніж платити за подарунок, пригадайте, чи брали ви участь в акціях або конкурсах

У поліції Харківської області розповіли про чергові шахрайські схеми та дали поради, як не потрапити на гачок шахраїв, повідомляють "Коментарі. Харків".

Одна з поширених шахрайським схем - це повідомлення про виграш подарунка. Жертва отримує дзвінок або SMS-повідомлення про виграш, наприклад, автомобіля. Людина захоплюється можливістю стати власником нової автівки та вступає в контакт з аферистами.

При цьому зловмисники наполягають, щоб отримати авто, потрібно сплатити податок у розмірі 1% від вартості призу. А потім ще виявляється, що потенційних переможців немало, а тому платити потрібно швидко.

Для “впевненості” жертві можуть надіслати посилання на сайт, де є красиві фото автомобіля та відгуки переможців попередніх акцій. Жертва швидко перераховує гроші за отриманими реквізитами. Однак у результаті жертва не отримує автівку, а гроші втрачені.

“Перш ніж платити, пригадайте, чи брали ви участь в акціях або конкурсах. Якщо пригадати не можете, ви маєте справу з шахраями. Ніколи не перераховуйте гроші незнайомцям. Якщо ви все ж таки стали жертвою зловмисників, повідомляйте про це в поліцію за номером 102”, - радять у поліції.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що шахраї не тільки продають неіснуючі товари в соцмережах, а й повертають деяким покупцям гроші за недоставлений товар, однак не власні. Гроші покупцям повертає не магазин, а чергова жертва шахраїв, яка думає, що платить за товар. Детальніше про шахрайську схему та як не потрапити до рук зловмисників читайте за посиланням




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися