У Харкові назвали ще вищу ціну за переправлення через кордон

Поліцейські затримали чоловіка за незаконне переправлення осіб через державний кордон України

Зловмисник організував переправлення осіб через кордон шляхом внесення відповідних даних до електронної системи "Шлях" під виглядом водіїв-волонтерів. За свої послуги він "просив" 12 тисяч доларів США. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

В липні зловмисник домовився з іншим чоловіком про переправлення його через державний кордон України за 12000 доларів США. Чоловік залишив зловмиснику завдаток у розмірі 1100 доларів США та копії особистих документів.

Порушника затримали в порядку статті 208 КПК України під час передачі чергового траншу неправомірної вигоди у розмірі 10900 доларів США.

В ході проведення обшуків виявлено та вилучено гроші та документи щодо можливості перетину кордону, мобільний телефон.

На теперішній час вирішується питання про обрання запобіжного заходу щодо зловмисника.

Слідчими СУ ГУНП в Харківській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Оперативний супровід кримінального провадження проводить УСБУ в Харківській області. 

Процесуальне керівництво здійснює Харківська обласна прокуратура.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Допомагав ухилянтам та ховався у підвалі – у Харківській області затримали начальникаРТЦК та голову ВЛК

Поліцейські Харківщини викрили злочинну схему ухилення від мобілізації

Чоловіки призовного віку незаконно отримували посвідчення військовозобов’язаного з відміткою про непридатність і безперешкодно перетинали Державний кордон України. Вартість послуги становила до 8 тисяч доларів США. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. Для організації злочинної схеми начальник районного ТЦК змовився з головою військово-лікарської комісії та іншими особами. “Клієнтам” надавали документ про проходження ВЛК без їх фактичної присутності.

Де знайшли винуватця та що йому загрожує –  читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися