На Харківський бронетанковий завод поставляли несправні запчастини для танків

СБУ викрила комерційну фірму, яка видавала старі запчастини для бронетехніки за нові, та продавала їх для потреб ЗСУ

Контррозвідка СБУ блокувала поставки несправних агрегатів на ДП "Харківський бронетанковий завод", який обслуговує і ремонтує техніку для Збройних Сил України. Про це "Коментарі. Харків" дізналися у прес-службі СБУ в Харківській області. 

У Службі безпеки України повідомили, що влітку минулого року одна з комерційних фірм, що знаходиться в Запорізькій області , поставила на бронетанковий завод трансмісії для танків Т-64 і Т-80. Поставку зробили у рамках виконання державного оборонного замовлення. За агрегати держава мала сплатити майже 2,5 мільйони гривень.

picture

Однак, як з’ясувалося, запчастини були технічно несправними. Виявилося, що замість нових комплектуючих, фірма відправила на завод такі, що вже були у використанні. Щоб видати їх за нові, на деталях перебили серійні номери та пофарбували їх.

Під час низки обшуків, які провели у приміщеннях, де робили "косметичний ремонт" і зберігали запчастини, та за місцем мешкання фігурантів справи правоохоронці вилучили речі, які є доказами незаконні оборудки. Зокрема, контрафактні запчастини для броньованої техніки, пристрій для фальсифікації серійних номерів агрегатів та бухгалтерську документацію.

picture

Директору підприємства повідомили про підозру у закінченому замаху на привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК України). Наразі слідчі дії тривають.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, про скандал, який стався через розповсюджену у ЗМІ інформацію про браковані корпуса для БТР, які поставили в КБ Морозова в Харкові.




Владимир

26 грудня 2020, 21:28

ребята нужно запчасть на Брдм-2 система охлажденния вылка муфты привода задняя мой мейл [email protected]

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися