На заводі Харкова - обшуки через торгівлю з РФ

За фактом мільйонної розтрати на "Електротяжмаші" в облпрокуратурі відкрили кримінальне провадження

Сьогодні з ранку на "Електротяжмаші" відбуваються масштабні обшуки. Як повідомили в облпрокуратурі, вони здійснюють процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом розтрати у великих розмірах майна державного підприємства за ч. 4 ст. 191 КК України.

Як повідомив прокурор області Олександр Фільчаков, в ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2019-2020 років посадовими особами підприємства при відсутності контролю за забезпеченням прибутковості з боку його керівника укладено низку завідомо збиткових угод. Під виглядом договірних відносин з англійською фірмою поставка агрегатів і запчастин для тепловозів в обхід санкцій відбувалася безпосередньо з Брянським машинобудівним заводом, який є найбільшим виробником маневрових і магістральних тепловозів в Російській Федерації. Всі розрахунки, продовжують в прокуратурі, проводилися в російських рублях. При цьому продукція ДП, яке і так знаходиться у вкрай важкому фінансовому становищі, реалізовувалася за ціною, значно нижчою фактичної собівартості. За попередньо встановленими даними, в результаті здійснення лише двох поставок тягових агрегатів державному підприємству завдано збитків на суму 1 млн 100 тис. грн.

Зараз у приміщеннях заводу проводяться обшуки з метою вилучення доказів злочинної діяльності посадових осіб підприємства, зокрема - по реалізації за аналогічною схемою інших видів продукції. Встановлюються особи, причетні до скоєння вказаного кримінального злочину.

Нагадаємо, в соцмережах користувачі пишуть про те, що на Журавлівці троє хлопців нібито зґвалтували дівчину.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися