Лікарі швидкої врятували життя літній харків'янці: що трапилося

Усе завдяки вчасній реанімації

Медики швидкої у Харкові врятували літню жінку зі стану клінічної смерті. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківського центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Здійснено успішну реанімацію бригадою ЕМД 407 у складі : лікаря Гриценко Е.А., фельдшера Раєвського Д.С., водія Хоруженко Е.С.

О 1:43 надійшов екстрений виклик до жінки 84 років, мешканки міста Харків, і по прибуттю було констатовано клінічну смерть внаслідок фібриляції шлуночків. Результатом вчасно розпочатих реанімаційних заходів - стало відновлення вітальних функцій. Хвору шпиталізовано до лікувального закладу.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про профілактику поширеної хворобиМешканцям Харківської області розповіли про те, як розпізнати інсульт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту охорони здоров'я Харківської ОВА. 29 жовтня Всесвітній день боротьби з інсультом  Інсульт – це одна з найпоширеніших причин смерті та основна причина втрати працездатності серед дорослих у світі. Щороку понад 100 тисяч українців втрачають життя через інсульт, третина з них – молодше 65 років. При цьому, інсульти в Україні і далі "молодшають".   Симптоми інсульту легко запам’ятати за абревіатурою "МОЗОК": М – мовлення – нерозбірлива мова або нерозуміння слів. О – обличчя – раптова асиметрія обличчя або "крива" усмішка. З – запаморочення – втрата рівноваги, координації при ходьбі, різкий головний біль (ніби від удару). О – очі – раптове погіршення зору, двоїння в очах. К – кінцівки – раптова слабкість, оніміння, частіше з однієї сторони. Немає сил потиснути руку, підняти руки. Щоб розпізнати інсульт, попросіть людину: - усміхнутися; - сказати просте речення, на кшталт "Мене звати", "Я йду на роботу" тощо; - підняти руку, обидві руки; - висунути язик (при інсульті язик викривлений або повернутий). Якщо людина не може зробити ці прості речі, негайно зателефонуйте за номером 103 і опишіть симптоми за тригерами "МОЗОК". 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися