"Третій рейх" в Харкові: СБУ викрила "учнів" масового вбивці з Австралії

Харків'яни були послідовниками ідеології австралійського терориста Брентона Тарранта, який закликає до терактів і масових вбивств

Правоохоронці викрили неонацистський радикальний центр на чолі з громадянином РФ, який діяв у Києві та Харкові. Про це повідомили в Службі безпеки України.

Як розповіли в прес-службі, учасники центру - послідовники ідеології австралійського терориста Брентона Тарранта, який пропагує етнічний і культурний геноцид, закликає до терактів і масових вбивств. Слідчі вже встановили, що харків'яни друкували екстремістську літературу і нацистську символіку у власній підпільної друкарні, а частину тиражу отримували з Росії. Поширювали її на таємних зборах, тематичних вечірках, а також у Telegram-каналах і соцмережах.

Під час обшуків у організатора групи та у друкарні виявили понад 300 примірників нацистських видань, прапори "Третього рейху", зброю, боєприпаси та вибухівку. Слідчі вирішують питання про повідомлення учасникам групи про підозру.


Нагадаємо, в Харкові на жвавому перехресті на Клочківській сталася НП. За словами очевидців, таксист на ВАЗ втратив свідомість за кермом, проте автомобіль продовжував рухатися. Незважаючи на інші авто на дорозі, за машиною погнався чоловік. Геройський вчинок потрапив на камеру.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися