У Харкові визначили покарання водію, через якого в ДТП загинуло троє людей

Прокурори домоглись максимального покарання водію, який в стані наркотичного сп’яніння спричинив ДТП у Харкові з загибеллю трьох людей, серед яких 3-річна дівчинка

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Харківської обласної прокуратури суд визнав винним 43-річного чоловіка за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило загибель кількох людей (ч. 4 ст. 286-1 КК України). Йому призначено максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років та на 10 років позбавлено права керування транспортними засобами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

25 листопада 2021 року близько 18:20 в районі перехрестя кільцевої дороги та вул. Салтівське шосе у м. Харкові сталась масштабна аварія.

Прокурори у суді довели, що обвинувачений керував технічно справним автомобілем "МАN" з напівпричепом у стані наркотичного сп’яніння. Він перетнув перехрестя на червоний сигнал світлофора та не пропустив автомобіль "Chevrolet Nubira", який рухався на зелений сигнал, внаслідок чого зіштовхнувся із ним.

Після зіткнення вказаних автівок вантажівка з напівпричепом перекинулась на лівий борт та затиснула автівку таксі "Renault Logan".

Внаслідок дорожньо-транспортної події водій автомобіля "Renault Logan" та його пасажири – 49-річна бабуся та 3-річна онука – від отриманих травм загинули на місці події.

Правоохоронці затримали водія вантажівки в порядку ст. 208 КПК України. До винесення вироку він перебував під вартою.

30 жовтня 2023 року Октябрський районний суд міста Полтави виніс обвинувальний вирок. Триває строк на апеляційне оскарження вказаного рішення.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

На Харківщині росіяни наробили значних пошкоджень

Цієї ночі, близько 00:40 та 02:00 ворог двічі обстріляв м. Вовчанськ. Пошкоджено будівлю приватного підприємства, зруйновано приватне домоволодіння, гараж та пошкоджено автомобіль. Постраждалих немає. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Де сталися "прильоти", чи є постраждалі та де окупанти продовжують наступ – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися