У Харкові розшукують вандалів, які орудують у центрі міста (ФОТО)

Поліцейські встановлюють обставини пошкодження історичних памʼяток у центрі міста Харків

Вранці 2 листопада до чергової частини Харківського районного управління поліції надійшло повідомлення про пошкодження памʼятників археології на площі Конституції. Пошкоджень зазнали половецькі баби кінця XI — початку XII століття, які розміщені біля історичного музею.

Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

На місце виїжджала слідчо-оперативна група територіального підрозділу. За адресою поліцейські провели огляд місця події. Поблизу пошкоджених історичних памʼяток правоохоронці виявили сокиру без рукоятки.

Речові докази вилучені.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст.194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває. Поліція встановлює обставини події та особу, причетну до скоєння злочину.

За словами в.о. директора Харківського історичного музею Ольги Сошнікової, загалом пошкоджені три фігури баб.

"Це виявили співробітники "Харківзеленбуду", які прийшли вранці прибирати майдан. Зателефонували мені, викликали поліцію. Загалом пошкоджені три фігури баб. Знайшли уламки від сокири: нею рубали укриття пам'яток і саме каміння. Пошкодження можливо усунути. Реставратори працюють над тим, щоб закрити пори каміння, щоб туди не потрапляла вода", — розповіла Суспільне Харків Ольга Сошнікова.

Історичні пам'ятки планують ретельніше убезпечити від вандалів, зазначила в.о. директорки: "Я думала, що ми їх убезпечуємо від російських бомб, а таке робиться у нас в центрі міста".


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські війська завдали ударів по Харкову: де сталися "прильоти"

У ніч з 2 на 3 листопада, близько опівночі та першої години ночі, окупанти здійснили серію ударів шахедами по місту Харкову. Удари були зокрема по Шевченківському, Основ'янському району та передмісті Харкова. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформують "Коментарі. Харків".

Всього було близько десяти влучань. Всі ці дрони були запущені з прилеглої до Харківської області території РФ. Відео та фото прильотів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися