Енергетики відновлюють електропостачання після атаки "шахедів" у Харкові

У місті після прильотів зникло світло у понад 150 родин

Фахівці Північного та Південного районів електричних мереж АТ "Харківобленерго" відновлюють мережу після пошкоджень внаслідок нічної атаки ворожих безпілотників. Через влучання на півдні Харкова без світла залишилися понад 150 абонентів, на півночі знеструмлено три домоволодіння. Про це повідомила речниця АТ "Харківобленерго" Марина Шевченко, інформують "Коментарі. Харків".

Як розповіли енергетики, для відновлення електропостачання потрібно відновити близько 200 метрів повітряної лінії 0,4 кВ, а також відремонтувати елементи електричного обладнання, що вийшли з ладу. Усіх споживачів планується заживити до 15:00.

Крім того, мер Харкова Ігор Терехов повідомив, що внаслідок нічних ворожих атак серйозно постраждала будівля одного з навчальних закладів міста. Зараз знімають контактну мережу, аби працівники ДСНС мали змогу розібрати завали зсередини. Рух трамваю №27 на цій ділянці, відповідно, на деякий час зупинений.

"Інженерні комунікації не пошкоджені, але до усунення певних труднощів у частині Основʼянського району працюватиме аварійний режим відключення електроенергії.

Інші влучання прийшлися на СТО та гуртожиток, у якому проживали переселенці. Також чимало шкоди завдано житловим будинкам – поряд з місцями прильотів будемо ремонтувати дахи". – зазначив міський голова.

Щодо постраждалих Ігор Терехов повідомив, що по допомогу звернулося кілька людей. Вони не мають поранень, але перебувають у стані стресу. Лікарі надають їм необхідну психологічну допомогу.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські війська завдали ударів по Харкову: де сталися "прильоти"

У ніч з 2 на 3 листопада, близько опівночі та першої години ночі, окупанти здійснили серію ударів шахедами по місту Харкову. Удари були зокрема по Шевченківському, Основ'янському району та передмісті Харкова. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформують "Коментарі. Харків".

Всього було близько десяти влучань. Всі ці дрони були запущені з прилеглої до Харківської області території РФ. Відео та фото прильотів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися