Чи буде щось працювати у Харкові на випадок блекауту: відповідь міськради

Суб’єкти господарювання у місті Харкові продовжують обладнувати заклади генераторами та іншими джерелами автономного живлення

На сьогоднішній день у випадках тривалого знеструмлення в Харкові готові працювати 989 продовольчих магазинів, 178 магазинів непродовольчих товарів, 316 аптек, 128 АГЗС, 16 ветеринарних клінік та 35 зоомагазинів, а також 64 заклади харчування. Про це повідомили в Департаменті адміністративних послуг та споживчого ринку міськради, інформують "Коментарі. Харків".

У випадку нетривалих відключень (2-4 години) більшість магазинів та аптек продовжуватиме обслуговувати покупців протягом світлового дня навіть без генераторів. Також у світлий час доби працюють всі 48 ринків та торговельних майданчиків міста.

"Робота генераторів може створювати тимчасові незручності для мешканців через шум, проте варто пам’ятати, що в умовах війни бізнес забезпечує можливість не лише купити продукти, випити кави або зарядити телефони під час відключення електроенергії, а й створює робочі місця та сплачує податки до бюджету", - зазначили в департаменті.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Російські війська завдали ударів по Харкову: де сталися "прильоти"

У ніч з 2 на 3 листопада, близько опівночі та першої години ночі, окупанти здійснили серію ударів шахедами по місту Харкову. Удари були зокрема по Шевченківському, Основ'янському району та передмісті Харкова. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко, інформують "Коментарі. Харків".

Всього було близько десяти влучань. Всі ці дрони були запущені з прилеглої до Харківської області території РФ. Відео та фото прильотів – дивіться за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися