У Харкові на дитячому майданчику з ножем напали на дитину: деталі

Поліцейські Харкова оперативно затримали двох зловмисників за розбійний напад на одинадцятирічного хлопця

На дитячому майданчику нападники приставили ніж до дитини та забрали у нього мобільний телефон. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області.

10 листопада близько 16:00 до поліції звернулася мати та повідомила про розбійний напад на її сина.

Поліцейські сектору кримінальної поліції відділу поліції № 1 Харківського РУП № 2 в ході проведення оперативних заходів виявили 16 та 23-річних нападників, мешканців Індустріального району. Останній наразі відбуває умовний строк.

Зловмисники встигли здати телефон до ломбарду. Речові докази вилучено.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Порушників затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про оголошення їм про підозри.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років із конфіскацією майна.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків втратить приблизно 4 мільярди гривень "військового ПДФО": як це вплине на місто

У міських бюджетів забрали "військове ПДФО". Як це вплине на Харків? Які статті видатків у Харкові можуть зразу "відпасти" через брак коштів у бюджеті і чи залишиться бюджет Харкова профіцитним – журналіст сайту "Коментарі. Харків" запитала у експертів.

Політолог Аналітичного центру "Обсерваторія демократії" Антон Авксентьєв зазначає, що за перші дев’ять місяців 2023 року до міського бюджету Харкова надійшло 2,6 мільярдів гривень "військового ПДФО", що склало 17% його дохідної частини. З 1 жовтня 2023-го і до кінця того року, в якому буде скасовано воєнний стан, усі податки військовослужбовців зараховуватимуться виключно до Державного бюджету. Відповідно, для Харкова це близько 3,5-4 мільярдів грн. недоотриманих коштів на рік. Як це вплине на Харків – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися