Жителів Харківщини закликають встановити особливі датчики

Як уберегтися від чадного газу в оселі

Жителям Харківщини розповіли про загрозу, яку несе чадний газ та порекомендували встановити спеціальні датчики. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради. 

Чадний газ — поширена причина нещасних випадків в оселях, що опалюються завдяки пічкам, камінам або газовим колонкам.

Чадний газ непомітний для зору, абсолютно невідчутний і здатен призвести до біди за лічені хвилини. Зазвичай під його дією людина втрачає свідомість, може отруїтись і, навіть, померти.

Перед тим, як розпалювати пічку — перевірте димохід та чи немає тріщин, через які чадний газ може потрапити до вашої оселі.

“Встановлення детектора чадного газу в приміщенні може вберегти ваше життя – зауважують чугуївські рятувальники.  Бережіть себе та оточуючих”, - зазначили у міській раді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській філії “Газмережі” закликали споживачів грітися з розумом

“Опалювати оселю за допомогою газових плит і духовок категорично заборонено. Ви ризикуєте отруїтись чадним газом”, - наголосили у компанії. Також для споживачів змоделювали ситуацію: 

Щоб обігріти приміщення, людина щільно зачиняє вікна та двері й вмикає газові конфорки. Свіже повітря не надходить. Не вистачає кисню, який необхідний для повноцінного горіння “блакитного палива”. У результаті утворюється небезпечний окис вуглецю – чадний газ. У компанії наголосили, що це підступний ворог без кольору та запаху, який швидко накопичується в крові й викликає головний біль, нудоту, запаморочення та втрату свідомості. 




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися