Жителям Харкова та області нагадали, що заборонено робити з газом

Під час роботи газових приладів потрібно завжди відчиняти вікно та кватирку

У Харківській філії “Газмережі” закликали споживачів грітися з розумом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію філії.

“Опалювати оселю за допомогою газових плит і духовок категорично заборонено. Ви ризикуєте отруїтись чадним газом”, - наголосили у компанії.

Також для споживачів змоделювали ситуацію: 

Щоб обігріти приміщення, людина щільно зачиняє вікна та двері й вмикає газові конфорки. Свіже повітря не надходить. Не вистачає кисню, який необхідний для повноцінного горіння “блакитного палива”. У результаті утворюється небезпечний окис вуглецю – чадний газ.

У компанії наголосили, що це підступний ворог без кольору та запаху, який швидко накопичується в крові й викликає головний біль, нудоту, запаморочення та втрату свідомості.

“Наголошуємо: використовуйте газові прилади тільки за призначенням. Під час їх роботи завжди відчиняйте вікно та кватирку. Прості правила рятують життя. Бережіть себе та рідних”, - порадили споживачам у Харківській філії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що в Балаклійській міській раді звернулися до мешканців м. Балаклія та села Борщівка з проханням тимчасово припинити використання газу

“Рекомендуємо вам поставити нагадування у своєму смартфоні на 7 листопада 2023 року, щоб не забути, що у цей день з 08:00 до 19:00 потрібно буде вимкнути всі газові прилади у своїх оселях та припинити використання газу!”, - йдеться у зверненні.

У міській раді попередили, що у разі ігнорування даного прохання газопостачання у мешканців міста Балаклія та села Борщівка може бути відсутнє до семи діб.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися