На Харківщині судитимуть організатора “референдуму” за приєднання до рф: подробиці

Жінка шукала людей, які готові були працювати у так званих виборчих дільницях для “великого русского будущего”

Харківська обласна прокуратура затвердила та направила обвинувальний акт щодо 58-річної жінки. Їй інкримінують вчинення умисних протиправних дій, направлених на зміну меж території України, а також за організацію та готування до проведення незаконного референдуму на тимчасово окупованих територіях Харківської області з метою їх приєднання до рф в якості суб’єкта федерації (ч. 1 ст. 14, ч. 5 ст. 111-1, ч. 2 ст. 110 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури. 

Під час проведення досудового розслідування було встановлено, що з липня 2022 року обвинувачена працювала “помічником начальника Вовчанського територіального управління” при окупантах.

Сама ж жінка — мешканка с. Лиман Чугуївського району. Вона отримала завдання від “голови” псевдоадміністрації здійснювати заходи, направлені на організацію та проведення “референдуму” з метою приєднання територій Харківщини до рф в якості суб’єкта федерації. 

Так, під час перебування у селах Синельникове, Симонівка, Лиман, Графське Вовчанської міської громади Чугуївського району обвинувачена підшукала серед місцевих мешканців тих, хто згоден працювати у так званих виборчих дільницях для “великого русского будущего”. 

Жінка розповідала людям, що для цієї роботи їм необхідно надати їй копії особистих документів. 

Зараз жінка вона перебуває під вартою. 

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що на Харківщині погрожують суворими санкціями у разі незадовільної підготовки до воєнної зими.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися