За незадовільну підготовку на Харківщині погрожують суворими санкціями: що відомо

Які ситуації може принести воєнна зима Харківщині та як підготуватися

Зима помилок не пробачить - саме таким був лейтмотив нещодавнього засідання Чугуївської міської комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Чугуївської міської ради.

Першим питанням члени комісії розглянули ситуацію з готовністю об’єктів критичної інфраструктури до роботи взимку. Визначили широкий діапазон завдань – від захисту об’єктів від можливих обстрілів до їх забезпечення альтернативними джерелами енергопостачання.

За оприлюдненою  інформацією, комунальні підприємства в цілому готові до ситуацій, які може принести громаді воєнна зима.

Дещо менш оптимістично виглядає ситуація з готовністю укриттів. За минулий рік міська військова адміністрація багато зробила і вклала значні кошти для підготовки тих укриттів, які знаходяться на балансі міської ради. Проте незадовільним є стан простіших укриттів, які належать іншим балансоутримувачам, в тому числі деяким ОСББ.

Було жорстко наголошено на необхідності більш суворих санкцій щодо осіб, через бездіяльність яких підвали багатоквартирних будинків захаращені сміттям, а двері до них зачинені. Готовність включитися до цього процесу висловили і працівники ДСНС та Національної поліції.

Наприкінці засідання заступник начальника МВА Ігор Шепелєв наголосив на персональній відповідальності кожного керівника за те, щоб підпорядкована йому сфера функціонувала навіть в умовах, якщо ворог намагатиметься будь-яким чином паралізувати нормальне життя в громаді.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що у Харківській області вимикають опалення.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися