У Харківській області звернулися до мешканців: що сталося

На Харківщині за тиждень сапери ДСНС знищили 1 644 боєприпаси

На території Харківської області працюють 33 піротехнічних розрахунки ДСНС, 171 сапер та 70 одиниць техніки. Про це під час брифінгу в Офіційному Медіацентрі повідомив речник ГУ ДСНС України у Харківській області Євген Василенко, інформують "Коментарі. Харків".

"Протягом минулого тижня піротехніки здійснили 270 виїздів для знешкодження вибухонебезпечних предметів. Всього за цей час було знешкоджено 1 644 боєприпаси", – повідомив Євген Василенко.

З початку деокупації Харківщини було розміновано понад 4 091 га території, виявлено та знешкоджено 83 863 ВНП.

За даними Євгена Василенка, протягом тижня на території області сталося два підриви на вибухонебезпечних предметах, в результаті чого дві цивільні людини зазнали поранень.

7 листопада неподалік села Рубіжне Чугуївського району на території власного подвір’я підірвався 42-річний місцевий житель. Із уламковими пораненнями руки і ноги його доправили до медзакладу.

11 листопада у Чугуївському районі на дорозі між селами Гракове та Мосьпанове легковик наїхав на протитанкову міну, внаслідок вибуху 46-річний водій отримав осколкові поранення та був відправлений до лікарні. 

"Вкотре звертаюсь до всіх жителів області, особливо населених пунктів деокупованої території, з проханням дотримуватися правил безпеки при виявлені та поводженні із ВНП", - зауважив Євген Василенко.

Речник ГУ ДСНС України в Харківській області нагадав, що у разі знаходження вибухонебезпечного предмету, ні в якому разі не можна його чіпати. Помітивши ВНП, потрібно відійти на безпечну відстань та негайно телефонувати за одним з номерів: "101", "102" або "112".

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Дорожники Харківщини готуються цілодобово чергувати на державних трасах: деталі

Траси регіону, що фактично знаходиться на лінії фронту, мають бути проїзними та безпечними у будь-яку пору року. Тому на Харківщині завершується підготовка доріг до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Підприємства, що займаються обслуговуванням та зимовим утриманням доріг, готові до роботи в надзвичайних ситуаціях та у разі потреби будуть працювати у режимі невідкладного реагування. Дорожники вже на 100% забезпечені піском, а днями очікується доставка партії солі, в об’ємах, достатніх для забезпечення усіх підрядників.

Чи зможе техніка вийти вчасно на маршрути – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися