У Харкові сталася пожежа в багатоповерховому будинку: кого вдалося врятувати

Пожежа виникла за адресою - м. Харків, пр. Петра Григоренка, 4

У Харкові під час пожежі у багатоповерхівці вогнеборці врятували літню жінку. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Головного управління ДСНС України у Харківській області.

У ДСНС розповіли, що 16 листопада об 11:52 до Служби порятунку надійшло повідомлення про пожежу у чотирнадцятиповерховому житловому будинку за адресою: м. Харків, пр. Петра Григоренка, 45.

До місця події направили 2 оперативні відділення 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини і автодрабину. На момент прибуття вогнеборців у квартирі на 5-му поверсі горіли домашні речі. Площа пожежі склала близько 10 кв. м. У щільно задимленій квартирі рятувальники відшукали 84-жінку, яка встигла отримати отруєння чадним газом. Її негайно винесли на свіже повітря і передали медикам швидкої.

О 12:14 пожежу вдалось локалізувати та о 13:03 повністю ліквідувати.

Ймовірна причина виникнення пожежі — коротке замкнення електромережі.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли, що жителям Харківщини розповіли про загрозу, яку несе чадний газ та порекомендували встановити спеціальні датчики.

Чадний газ — поширена причина нещасних випадків в оселях, що опалюються завдяки пічкам, камінам або газовим колонкам. Чадний газ непомітний для зору, абсолютно невідчутний і здатен призвести до біди за лічені хвилини. Зазвичай під його дією людина втрачає свідомість, може отруїтись і, навіть, померти.

Перед тим, як розпалювати пічку — перевірте димохід та чи немає тріщин, через які чадний газ може потрапити до вашої оселі. 

Який датчик потрібно встановити, щоб уникнути загрози, читайте за посиланням.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися