У Харкові стався інцидент біля одного з супермаркетів: подробиці

Засудження української мови у Харкові та публічна підтримка держави-агресора: судитимуть прибічника «русского мира»

Шевченківською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 36-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 1 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними дізнання, у жовтні цього року в інтернеті ширилося відео, в якому харків‘янин публічно підтримує дії російської федерації.

Так, чоловік перебував біля одного з супермаркетів у Шевченківському районі м. Харкова та записував відеозвернення до "зрителей". Харків’янин був незадоволений та обурений тим, що працівники супермаркету "дуже полюбляють українську мову". Чоловік наполегливо просив їх розмовляти з ним виключно на російській мові та додав, що "Харьков расположен на русской земле".

Отримавши відмову, він у власному відео сказав: "На Украине фашизм есть, СВО проводится не зря. Украине нужна денацификация".

Правоохоронці провели санкціонований обшук за місцем проживання колаборанта. Під час обшуку виявлено та вилучено комуністичну символіку та інші предмети, які підтверджують вчинення фігурантом кримінального правопорушення проти основ національної безпеки України.

Обвинувальний акт розглядатимуть у Дзержинському районному суді м. Харкова.

Дізнання проводили дізнавачі ХРУП №3 ГУНП в Харківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області зводять ще одне велике бомбосховище

Вартість цього об’єкта майже 73 млн грн, будівництво розраховане на 2 роки.

"На сьогодні облаштували тимчасові проїзди та споруди, фундаментну плиту, а також здійснено земляні роботи. Будівельники до кінця місяця планують завершити роботи з улаштування зовнішніх монолітних стін укриття.

Олег Синєгубов також підкреслив, що укриття також відповідатиме високим стандартам безпеки та стане тим безпечним освітнім середовищем, де можна буде проводити заняття для дітей в режимі офлайн.

Де будують укриття – читайте за посиланням.

Чи буде підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня повідомили у Міненерго

Низка ЗМІ та телеграм-каналів поширили недостовірну інформацію про нібито підвищення тарифу на електроенергію для населення з 1 січня 2024 року, посилаючись у своїх повідомленнях на інтерв’ю голови НКРЕКП Костянтина Ущаповського. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Міністерства енергетики України.

"Сам спікер не робив таких стверджень у своєму інтерв’ю. НКРЕКП публічно спростувала інформацію, викладену у журналістських повідомленнях. Своєю чергою Міненерго звертається до українських журналістів бути пильними та не спотворювати інформацію, особливо у таких важливих та чутливих для населення питаннях, як підвищення тарифів", – зазначають у міністерстві.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися