У Харківській області двох чоловіків посадили на шість років: що вони скоїли

Збували психотропи: двох закладників засуджено до 6 років позбавлення волі

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Первомайського відділу Лозівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винними двох 37-річних чоловіків у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, збуті психотропної речовини (ч. 2 ст. 307 КК України), а одного з них — ще й у придбанні та зберіганні наркотичного засобу (ч. 1 ст. 309 КК України). Їм призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що мешканці м. Первомайський, діючи за попередньою змовою, заробляли на життя, розкладаючи по місту згортки з психотропною речовиною PVP і амфетаміном. Закладники робили схованки з психотропами, після чого в месенджері надсилали покупцям координати, де знаходиться "товар".

Наприкінці липня цього року чоловіків було викрито. У ході обшуків, проведених за місцями їхнього мешкання, було виявлено та вилучено згортки з психотропами, які вони ще не встигли збути. Також у одного із закладників правоохоронці виявили наркотичний засіб метадон — чоловік придбав його для особистого вживання.

Крім того, правоохоронці провели огляд місць, де чоловіки залишили згортки з психотропами, та вилучили закладки.

Під час судового розгляду обвинувачені визнали свою вину.

Обвинувальний вирок виніс Первомайський міськрайонний суд Харківської області. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова відповів на обурення українців, військові підтримали

Ігор Терехов відповів на "скандальну" статтю видання Forbes, яке опублікувало видатки бюджетів обласних центрів України на благоустрій та оборону країни. В цьому рейтингу Харків опинився на передостанньому місці за кількістю виділених коштів на ЗСУ.

Мер Харкова повідомив, що за час повномасштабної російської агресії з бюджету Харкова було виділено 825 мільйонів гривень на забезпечення оборони та безпеки міста. У 2023-му – 474 мільйони гривень.

"Усі бригади, які зверталися за підтримкою до Харкова, отримали цю підтримку. Жодній військовій частині ми не відмовили.

Крім цього, практично всі комунальні підприємства міста системно і безоплатно надають необхідну допомогу армії та іншим структурам, задіяним у захисті нашої країни та її населення", – підкреслив Ігор Терехов.

Хто з військових підтримав мера Харкова, та на що ще витрачають гроші з бюджету – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися