Ленін та «матрьошки» збереглися й досі у Харкові: де знайшли ворожу колекцію

Взято під варту харківʼянина, який мріяв про захоплення східного регіону України, а сам намагався втекти до рф

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури викрито 55-річного чоловіка, який раніше отримав підозру за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

За даними слідства, харківʼянин на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі систематично поширював дописи на підтримку дій рф. Чоловік вихваляв загарбницьку політику кремля, "ностальгував" за СРСР та сподівався на захоплення східного регіону України.

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 436-2 КК України. Проте шанувальник "руського миру" почав переховуватись від слідства та намагався втекти до росії. Для цього він розробив план "побега" через коридор у Запорізькій області для евакуації цивільного населення. 

Але правоохоронці встигли запобігти втечі харківʼянина. 

Наразі підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб до 01.01.2024 включно.

Досудове розслідування та оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Мер Харкова відповів на обурення українців, військові підтримали

Ігор Терехов відповів на "скандальну" статтю видання Forbes, яке опублікувало видатки бюджетів обласних центрів України на благоустрій та оборону країни. В цьому рейтингу Харків опинився на передостанньому місці за кількістю виділених коштів на ЗСУ.

Мер Харкова повідомив, що за час повномасштабної російської агресії з бюджету Харкова було виділено 825 мільйонів гривень на забезпечення оборони та безпеки міста. У 2023-му – 474 мільйони гривень.

"Усі бригади, які зверталися за підтримкою до Харкова, отримали цю підтримку. Жодній військовій частині ми не відмовили.

Крім цього, практично всі комунальні підприємства міста системно і безоплатно надають необхідну допомогу армії та іншим структурам, задіяним у захисті нашої країни та її населення", – підкреслив Ігор Терехов.

Хто з військових підтримав мера Харкова, та на що ще витрачають гроші з бюджету – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися